• Förändring i lånereglerna


  Vi har gjort en mindre ändring i lånereglerna för att förtydliga hur du kan se din lånetid och hur påminnelser fungerar.
 • Sommaröppet på biblioteket


  Måndagen den 10 juni går biblioteket över till sommaröppettider. Grupprummen på plan 3 stänger, men på plan 2 är de öppna som vanligt.
 • Nu kan du se våra nyinköpta böcker


  Vill du hänga med i vad biblioteket köper in? Nu kan du följa olika flöden för att se nya tryckta böcker på biblioteket. Välj om du vill följa ett förutbestämt ämne eller skapa en egen bevakning.
 • Förbered dig inför EU-valet


  Torsdagen den 30 maj anordnar Jönköping University och Högskolebiblioteket en valdebatt inför EU-valet 9 juni. Under eftermiddagen kan studenter och personal träffa riksdagspartierna i JMW-salen på biblioteket. Senare blir det en debatt där journalist Erik Lindfelt intervjuar partierna. Ta chansen att ställa frågor som rör högre utbildning!
 • E-böcker från Springer


  Biblioteket kan nu ge tillgång till 2024 års e-böcker från Springer inom Business & Management och Computer Science (inklusive Lecture Notes in Computer Science). Fler titlar tillkommer under året. Böckerna går att läsa på SpringerLink och är sökbara i Primo.
 • Hjälp oss att bli bättre!


  Vi vill gärna bli bättre på det vi gör på biblioteket. Kom och var med i ett fokussamtal! Du kommer tillsammans med några andra studenter träffa Martina och Ylva på biblioteket och dela dina erfarenheter av biblioteket och våra olika tjänster. Vi bjuder självklart på fika.
 • Ändrade öppettider vid Kristi himmelsfärd


  Biblioteket är stängt från torsdagen den 9 maj till och med söndagen den 12 maj. Grupprummen är som vanligt öppna 6–20.Trevlig helg!
 • Biblioteket uppmärksammar Akademisk högtid


  Lördagen den 4 maj firar Jönköping University Akademisk högtid med professorsinstallationer och doktorspromotioner. På biblioteket uppmärksammar vi detta med en utställning om ceremonin och ställer ut avhandlingar och andra publikationer från de deltagande doktorerna, hedersdoktorerna och professorerna.
 • Ändrade öppettider vid Valborg


  Tisdagen den 30 april stänger biblioteket klockan 14:00. Onsdagen den 1 maj har biblioteket stängt.Trevlig Valborg!
 • Fira Världsbokdagen med biblioteket och Studentkårens bokklubb!


  På Världsbokdagen den 23 april bjuder Högskolebiblioteket och Studentkårens bokklubb in till ett gemensamt firande i bibliotekets JMW-sal klockan 16:00. Det blir boktips, information om skrivande och publicering, fika och quiz.
 • Ändrade öppettider för bibliotekets grupprum


  På grund av problem med nedskräpning och stökigt beteende i grupprum och korridorer behöver vi stänga tidigare på kvällarna. Från och med 22 april är korridorerna öppna med JU-kort 6–20 varje dag.
 • Upplev svenska tidningar från förr


  I februari fick Kungliga bibliotekets tjänst för digitiserade dagstidningar både ett nytt gränssnitt och ett nytt namn. Svenska tidningar (tidigare Svenska dagstidningar) innehåller nu mer fritt material och har en mer effektiv sökfunktion.
 • Påskens öppettider


  Biblioteket stänger klockan 14:00 på Skärtorsdagen den 28 mars och har sedan stängt hela påskhelgen. Välkomna tillbaka tisdagen 2 april klockan 8:00.Glad påsk!
 • Forskningsfinansiärer satsar på öppen tillgång


  Forskningsfinansiärerna Vetenskapsrådet, Forte, Formas och Vinnova har fattat ett beslut om att gemensamt finansiera publicering hos förlag som endast ger ut tidskrifter med helt öppen tillgång. På JU innebär det att forskare publicerar artiklar open access utan avgift i tidskrifter från Frontiers, MJS och PLOS.
 • Sök smart i databaser


  Brukar du söka i databaser, men vet inte riktigt hur du ska spara och hantera ditt material? Måndagen den 11 mars 12:30–12:45 handlar bibliotekets miniföreläsning om hur man söker, sparar sökningar och skapar ett eget sökarkiv i databasen.
 • Bli bättre på att läsa på skärmen


  En hel del av den litteratur du behöver läsa som student finns ofta tillgänglig digitalt. Det finns många fördelar med att läsa på skärmen. Välkommen till en kort föreläsning på biblioteket måndagen den 4 mars klockan 12:30–12:45. Vi ger dig tips som förenklar din digitala läsning.
 • APA för nybörjare


  Känns det krångligt med referenshantering enligt APA? Välkommen till en kort föreläsning på biblioteket måndagen den 26 februari klockan 12:30–12:45. Vi presenterar några tips som hjälper dig att komma igång.
 • Vardagen som EU-parlamentariker


  Hur går arbetet till i parlamentet och vad händer bakom kulisserna? Fredagen den 23 februari klockan 13:00–14:30 besöker EU-parlamentarikern Ilan de Basso (S) biblioteket och berättar om hur det är att vara förtroendevald i Bryssel.
 • Bli proffs på Primo


  Vill du bli bättre på att söka i bibliotekets söktjänst Primo? Måndagen den 19 februari klockan 12:30–12:45 har vi en kort föreläsning där vi ger dig de bästa tipsen för att söka snabbt och effektivt.
 • Svenska dagstidningar stängs ner tillfälligt


  Kungliga biblioteket håller på att ersätta tjänsten Svenska dagstidningar med en ny tjänst som kommer att heta Svenska tidningar . Under bytet som sker 14–21 februari kommer det inte att gå att använda tjänsten.