Nivå: Grundnivå
Ansökningstid: 2024-03-15 - 2024-04-15
Programstart: Höst 2024
Ort: Jönköping
Examen: Socionomexamen Filosofie kandidatexamen med huvudområdet socialt arbete, 210 hp

Översikt

En viktig del under utbildningen är att förstå det sociala samspelets betydelse för människors utveckling för att kunna bidra till att hjälpa människor att förändra sin tillvaro och utöka sitt handlingsutrymme och sin egenförsörjning. Huvudområdet socialt arbete har sin utgångspunkt i forskning och teorier hämtade från samhälls- och beteendevetenskap. I utbildningen ingår även kurser där du får lära dig det sociala arbetets juridik och dess metodik.


Under utbildningen inhämtar du kunskap om forskning och teorier. Du utvecklar också dina praktiska färdigheter för att utföra arbetet som socionom. Teoretiska och verksamhetsförlagda studier är integrerade genom ett nära samarbete med det sociala fältet. De verksamhetsförlagda studierna genomförs dels som fältstudier och dels som praktik.


Programansvarig berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus.
Se det på vår Youtube kanal.

Hör studievägledare och programansvarig berätta mer om programmet och behörighet med mera i podden ”Vägledning på småländska”. Lyssna där poddar finns eller här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Teoretiska och verksamhetsförlagda studier är integrerade genom ett nära samarbete med det sociala fältet. Detta sker dels genom kontinuerliga fältstudier i en kommun under utbildningens fem första terminer samt genom en kortare och en längre handledd studiepraktik i en social verksamhet. Det nära samarbete med fältet ökar dina chanser till en anställning efter utbildningen.

Det finns flera olika möjligheter till utlandsstudier för dig som student via våra partneruniversitet. Främst sker utbyte med partneruniversitet i England, Australien, USA, Kanada, Tyskland, södra Afrika och de nordiska länderna.

Som socionom har du möjlighet att arbeta inom många olika yrken inom det sociala arbetets område. Du kan bland annat jobba som socialsekreterare, biståndshandläggare, enhetschef eller kurator på skola. Många socionomer arbetar även förebyggande kring sociala problem. Gemensamt för dessa yrken är att du arbetar med människor i olika skeden av livet och ofta möter du människor i svåra situationer.

Programmet ges vid Hälsohögskolan
Omfattning: 210 hp
Nivå: Grundnivå
Språk: Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen.

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.
Anmälningskod: HJ-52512
Examen: Socionomexamen Filosofie kandidatexamen med huvudområdet socialt arbete

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt
  • Hälsohögskolan